ქეშიუს სოუსი
ინგრედიენტები:
1 ჭიქა ქეშიუ
1/2 ჭიქა გამომშრალი პომიდორი
1/4 ჭიქა წყალი
5 სუფრის კოვზი ლიმონის წვენი
1 ჩაის კოვზი მარილი
წვრილად დაჭრილი ნიორი გემოვნებით
2 სუფრის კოვზი ვაშლის ძმარი
1/4 ჭიქა ზეითუნის ზეთი
1/2 ჭიქა წითელი ხახვი
მომზადების წესი:
ქეშიუს მარცვლები 2 საათით ადრე წყლიან ჯამში დაალბეთ. გამომშრალი პომიდვრის ნაჭრებს ცხელი წყალი დაასხით, რომ დარბილდნენ. გააჩერეთ 10 წუთის განმავლობაში, შემდეგ კი გადაწურეთ წყალი. ამის შემდეგ ყველა ინგრედიენტი ბლენდერში კარგად დააბლენდერეთ, დაახლოებით 1-3 წუთის განმავლობაში. სოუსი გადაიტანეთ კონტეინერში და მაცივარში შეინახეთ.